Przejdź do treści

Forum

Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

Jakie sklepy żywnością konopną polecacie?

Szukam jakiegoś sklepu z żywnością konopną, gdzie mogłabym kupić dobre i oryginalne oleje lub inne podobne produkty. Czytałam sporo opinii, że można natknąć się na marnej jakości olejki, a nie sa one zbyt tanie. Szukam czegoś o stężeniu 30%, a to już kwota 300 zł albo i lepiej. Czy macie sprawdzone sklepy, gdzie kupujecie różnego typu środki CBD? Jeśli tak to gdzie lub jakiej firmy szukać?

Dobrze piszesz. Sporo teraz sprowadza się tego z Chin i innych miejsc. Ich jakość jest wątpliwa bo nie wiadomo czy są to produkty eko, czy może jak to Chińczycy mają, lecą nawozy i chemia, która niezbyt pomoże w kuracji. Osobiście polecałabym Ci kupić produkty sprawdzonych polskich producentów. Jest też trochę szwajcarskich i holenderskich bo oni się w tym wyspecjalizowali już dawno. Z cenami bywa różnie.

Ostatnio natknąłem się na fajną porównywarkę CBD, gdzie można poczytać dokładne składy olejków i innych produktów z konopi. Wszystko wypisane, czyli jaki producent, co mają w składzie, ile tego można przyjmować i tak dalej. Wejdź sobie na porównywarkę hemplo i sama sprawdź. Myślę, że to będzie dość pomocne.

Pozdrawiam

Super, dzięki za konkretną odpowiedź. Pooglądałam sobie i poczytałam. Wygląda to fajnie bo przynajmniej mają dołączone certyfikaty i badania laboratoryjne co zwykle jest z tym problem. Szkoda, że nie ma zbyt wiele opinii od ludzi. Myślę, że coś wybiorę.

Na Twoim miejscu sprawdziłbym produkty Kombinatu Konopnego. To polska firma i producent. Ludzie z pasją, którzy mają własne plantacje konopi siewnych. To oni prowadzą to stowarzyszenie wolne konopie. Cenowo też wyglądają zdecydowanie lepiej niż inne marki. Może opakowania nie są tak super jak inne, ale nie opakowania chodzi tylko o konkretne działania i opinie, a te mają dobre. Chyba mają też swój sklep z konopiami. Sprawdź sobie.